Sunday, April 21, 2024

ZADNJE OBJAVE

Što trebaju učiniti Warriorsi da ponovno postanu konkurenti za naslov ?

Ozljede i raznorazni problemi udaljili su Golden State Warriorse od doigravanja ove sezone. Pobjednički niz u završnici regularnog dijela ipak nije kapitaliziran tijekom play-in turnira. No, ruku na srce, teško da bi Warriorsi u ovakvom izdanju mogli daleko u playoffu.

Steph Curry je maestralno igrao posljednja dva-tri mjeseca, ali nije mogao sam. Momčad su pritom zadesile neke ozljede. Otpao je James Wiseman, mnogi su se mučili s prilagodbom na Kerrov sistem, a tek je sada bilo vidljivo koliko nedostaje Klay Thompson.

Slijedi offseason period, prijelazni rok i posao za ljude iz menadžmenta kako bi stvorili roster koji bi mogao biti konkurentan. Najviše se u cijeloj priči čeka povratak zdravog Thompsona. Sigurno je da će se momčad graditi oko trojca Green-Thompson-Curry. Svakako je pitanje što mogu Warriorsi napraviti tijekom ljeta da bi momčad imala instant uspjeh. Svakako bi se prema tome trebalo gledati dok Steph Curry traje i dok je na vrhuncu. Evo koje su najvažnije odluke koje bi Warriorsi mogli donijeti ovog ljeta?

Kelly Oubre Jr.

Veliko je pitanje što s Oubreom mlađim? U početku se vidjelo iz aviona da na parketu djeluje “kao Maksim po diviziji”. Drugim dijelom sezone je prilagodba bila sve uspješnija pa je pitanje što s njim u budućnosti. Inače radi se o igrači koji postaje unrestricted free agent.

Ukoliko ga uistinu puste, Warriorsi bi tim potezom mogli osigurati sign and trade mogućnost pa tako se preko trade expection domoći dodatnog prostora na salary capu.

Role players…..please

Mnoge šampionske momčadi bile su prepune kvalitetnih role playera. Mnogi od njih su kroz povijest znali biti ključni ljudi u osvajanju titula. Primjerice, kada je Oubre Jr. bio odsutan, odlično je reagirao Kent Bazemore. Igrač je to koji je više donio Warriorsima s obzirom na uloženo pošto se radi o čovjeku na veteranskom minimalcu.

Bazemore je pokazao koliko je važan u završnici sezone pa je to također jedna od mogućnosti koju će Warriorsi ciljati u offsezoni. Role playera će na tržištu biti, a samo je potrebno pronaći one prave. Ipak je potrebno ljude uklopiti u sistem Curryja i Kerra.

James Wiseman – budućnost ili prodaja

Drugi pick lanjskog drafta je ujedno i velika dilema. Biti strpljiv i razvijati mladog igrača ili ga jednostavno razmijeniti radi instant rezultata? Velika je to dvojba pošto je Wiseman znao pokazivati naznake svog potencijala. Uistinu je to bila čudna sezona koju je mladi centar zaključio ozljedom pa je također pitanje kakav će se vratiti nakon ozljede?!

Puno je opcija na raspolaganju. Nuditi Wisemana trade paketima je najlakša opcija i tu bi se moglo dobiti kvalitetnog igrača. Ovisi o veličini tradea, Warriorsi bi mogli dovesti All-Star ime ili role playera više klase.

Iskoristiti razmjenu ili ostaviti mladog centra i čekati da se razvija. Vrijeme ide, a biološki sat tandemu Curry-Thompson polako otkucava. Stoga je pred upravom Warriorsa izazovno ljeto u kojem moraju dokazati da su sposobni ponovno izgraditi konkurentnu momčad oko svog franšiznog igrača!

Latest Posts

NE PROPUSTITE