Wednesday, February 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Tri NBA momčadi s najvećim pritiskom osvajanja naslova

Početak NBA nastavka 2019./2020. se bliži. NBA “balon” u Orlandu i doigravanje koje slijedi nakon uvodnog dijela vjerojatno neće biti toliko intenzivno kao prošlih godina. Individualno je vrlo stresno nakon tolike pauze opet naglo početi s pravim treninzima.

Stoga se i timski i pojedinačno može očekivati niz ozljeda ili s druge strane nedostatka extra kvalitete i top forme. Tomu se ne treba čuditi, ali svejedno će prvak biti okrunjen i svejedno će se momčadi boriti za košarkaško prijestolje. Nameće se između ostaloga pitanje o momčadima koje su pod najvećim pritiskom osvajanja naslova prvaka?

kawhi_leonard_jersey

Los Angeles Clippers

Toliko individualne kvalitete na jednom mjestu definitivno je vrijedno pažnje. Kawhi, George, Harrell, Sweet Lou, Zubac, Shamet pa Morris i Reggie Jackson i ostali predstavljaju možda na papiru 12 najjačih imena u zadnjem desetljeću. No, nisu sve supermomčadi uvijek osvajale naslove. Sjećamo se Lakersa i njihovih pokušaja 2003. pa zatim i s tandemom Howard-Nash.

Pritisak na Clipperse će biti velik jer se smatraju ogromnim favoritima te je pitanje tko im uopće može nauditi. Možda jedino dvije preostale momčadi u ovom tekstu?

Kawhi je bio konstantan, dok je George više vukao ozljede te se vucarao po klupi u odijelu pozdravljujući svoje suigrače prilikom minuta odmora. Clippersi nisu idealni, barem to za sada Rivers nije uspio posložiti takvim za što je i potrebno vrijeme.

Hoće li taj gerila pristup uroditi plodom, to ostaje za vidjeti jer će salary cap prisiliti Clipperse da ovog ljeta mijenjaju dio postojećeg kadra te vjerojatno neće imati na raspolaganju toliko kvalitetne role playere. Gledajući nastup prije karantene Clippersi su se previše oslanjali na Kawhijevu kvalitetu pa je tu najveći prostor za napredak. Stoga bi sve osim velikog finala bilo neuspjeh.

Milwaukee Bucks

Barem po do sada prikazanom, najveći favorit s istočne strane. Sat otkucava za Buckse. A otkucavanje će biti dirigirano momčadskim uspjehom u Orlando “balonu”, odnosno završnom turniru. Ukoliko zakažu, moguć je rastanak s Giannisom kojemu istječe ugovor u ljeto 2021. pa se mnogi pitaju kako bi ga uopće mogli zadržati ili će u slučaju poraza odmah ovog ljeta pokušati iskoristiti priliku pa razmjenom dovesti jednako kvalitetnu zvijezdu.

Celticsi, Raptorsi i Sixersi se nameću kao glavni protivnici, iako tu još ima momčadi koje nisu “za baciti” i koje mogu iznenaditi. No, pitanje je mogu li iznenaditi više puta?

Vjerojatno neće biti šok ako Bucksi ne uđu u veliko finale, ali razočaranje će biti veliko jer je ovo jedinstvena prilika za povijest franšize jer odlaskom Giannisa će teško biti ponovno privući klasne free agente na tržištu.

lebron-davis-anthony-james-favoriti-za-naslov

Los Angeles Lakers

Da nije LeBrona, ova momčad ne bi bila blizu ovom popisu. Najveći pritisak je možda na njemu jer mu otkucava biološki sat, a sada ima pravu priliku za još jednom titulom. Kako mnogi to popularno žele reći : LeBron može početi pričati o svom nasljedstvu nakon još jedne titule i nakon još jednog MVP-ja finala, barem ako želi da ga se spominje u pričama blizu Jordana.

Iako Anthony Davis ima mogućnost odlaska ovog ljeta, puno toga će ovisiti o trenutnom rezultatu i instant uspjehu.

Lakersi su osim LeBrona momčad prepuna veterana kojima bi dobro došla još jedna titula te predstavljaju skup od 12 igrača kojima najviše treba ovaj naslov.

Latest Posts

NE PROPUSTITE