Saturday, April 13, 2024

ZADNJE OBJAVE

Fanovi zazivaju pojačanje: Russell Westbrook je najbolja opcija za Knickse ?!

S dolaskom novog prijelaznog roka stiže hrpa glasina i potencijalnih transfera. Glasine su mnogobrojne pa se tako svakog prijelaznog roka mnogi navijači Knicksa nadaju velikom pojačanju. Košarkaške vijesti oko potencijalne razmjene stižu u velikim količinama.

U medijima se uvijek učestalo spominju Knicksi kao franšiza koja sprema blockbuster trade, tako je već godinama. Ali, navijači se često razočaraju. Realno, posljednji veliki dolazak imali su kada je stigao Carmelo Anthony.

Proteklih dana aktualizirala se priča oko sezone 2020./2021. i potencijalnog blockbuster tradea. Jedan od takvih, koji bi po mnogo faktora mogao biti idealan za Knickse, jest eventualni dolazak Russella Westbrooka.

Osim Chrisa Paula i Victora Oladipa, aktualizirala se priča oko Westbrooka pa Knicksi već osluškuju tržište te je sigurno da će nekom od All-Star imena ponuditi veliki ugovor ili neku trade opciju.

Prednosti dolaska Westbrooka u Knickse

Prva prednost je investicija u ipak nešto mlađeg Westbrooka umjesto Chrisa Paula kojemu je ipak 36 godina pa se čini previše dati Ntilikinu, Paytona, Knoxa, Portisa i dva picka druge runde za CP3-ja.

Stoga smo dojma da bi Rocketsi pristali na puno manje. Nakon odlaska GM-a Daryla Moreyja se očekuje da će novi management polako početi provoditi rebuilding proces.

Ludost na terenu, ali i u svlačionici

Dolazak Russa bi začinio stvari u Velikoj Jabuci. Madison Square Garden bi ponovno odisao daškom atrakcije, agresivnosti i malo ludila kojeg unosi Westbrook samom svojom pojavom. Ako ništa, mogao bi bolje promovirati svoje modne kreacije i outfite.

russell-westbrook

Temperament i agresija je ono što nedostaje mladim igračima Knicksa koji trenutno predvode veoma lošu ekipu. Dolazak takvog igrača bi mogao podići momčad na viši nivo te ponovno učiniti legendarnu dvoranu teško osvojivom. Unatoč činjenica da je riječ o igraču od 31 godine starosti, ipak Westbrook ima još što za reći jer je relativno odličnog zdravstvenog stanja.

Također, taj vječni rebuilding s nizom loših izbora ili jednostavno nedovoljno dobrog potencijala, koji su daleko od ambicija, uzrokovao je dugogodišnje lutanje. Rezimirao bi na to Jasmin Repeša: “Greška na grešku, guys!”

Potencijalnim dolaskom superstar igrača bi Knicksi mogli postati zanimljiviji ostalim free agentima, raznoraznim kvalitetnim role playerima i veteranima. To bi zajednički moglo rezultirati s barem 20 pobjeda više nego što je to bio slučaj prošlih godina. U jednu ruku, jednim potezom bi Knicksi prerasli u playoff momčad.

Jedan čovjek i jedan menažder: Lobiranje ili sukob interesa u NBA ligi

U NBA ligi godinama postoje interni dogovori pa dosta glasina ostanu samo glasine. Pred Knicksima je izazov koji predstavlja rizik jer bi mogli narušiti mladu bazu momčadi. Međutim, stagnacijom mlade jezgre bi se uskoro mogli predomisliti i krenuti agresivnije na tržište s dovođenjem jednog pravog “agresivca”.

Latest Posts

NE PROPUSTITE