Tuesday, June 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Gasol odbio Spurse prije dvije godine

Nakon umirovljenja tihe legende franšize, Tima Duncana, San Antonio Spursi su povukli brze i odlučne poteze da popune nastalu prazninu. Zamijenili su jednog Hall of Fame centra s manje ali ipak legendarnim Hall of Fame centrom – Pauom Gasolom. Tridesetšestogodišnjak će se uklopiti direktno u startnu ulogu, s obzirom na to da inteligencijom i karakterom besprijekorno odgovara kulturi u Alamodomeu.

Potpis Španjolca ovog ljeta nije dočekan s iznenađenjem, s obzirom na to da su košarkaški stručnjaci već godinama Gasola svrstavali u red igrača koji savršeno odgovaraju stilu igre Gregga Popovicha, a izgleda da ovo i nije prvi pokušaj angažiranja najboljeg košarkaša Španjolske svih vremena:

Prije dvije godine, odbio sam opciju da potpišem za Spurse. Popovich mi je rekao da ću doprinijeti mnogo pored LaMarcusa Aldridgea, te bez Duncana u ekipi biti jedan od lidera ekipe“, elaborirao je Pau.

Kada je Gasol napustio Lakerse tijekom ljetne tržnice 2014., odabrao je Bullse ispred svih ekipa. Vjerojatno, glavni razlog za to je bilo obećanje startne uloge, što bi u Spursima bilo drugačije u prisustvu Duncana i tadašnjeg rezervnog centra Tiaga Splittera. Pau neće nadomjestiti Duncanove sposobnosti u obrani, ali njegove vještine u reketu i osjećaj za skok će svakako donijeti protutežu Aldridgeovoj igri i staviti neke nove boje na Popovichevo platno sljedećeg remek djela.

Latest Posts

NE PROPUSTITE