Monday, November 29, 2021

ZADNJE OBJAVE

Gregg Popovich na pripremama američke košarkaške reprezentacije

Hrvatska je na nedavnom kvalifikacijskom turniru u Torinu osigurala plasman na Olimpijske igre u Rio de Janeiru, a što nas tamo očekuje možete pročitati i na našim stranicama (Skupina A i Skupina B). Ukratko – 11 reprezentacija svim će silama probati zaustaviti Sjedinjene Američke Države da dođu do trećeg uzastopnog olimpijskog zlata.

- Advertisement -

Znamo da su treneru Mikeu Krzyzewskom neke velike zvijezde otkazale nastup na OI, no sigurni smo da će dvanaestorica odabranih dati sve od sebe da osiguraju zlato 69-godišnjem Coach K-u (a i sebi), na njegovom posljednjem velikom natjecanju kao izborniku SAD-a.

Iako je u nekoliko navrata tijekom 80-ih i 90-ih sjedio na klupi američke reprezentacije, ovaj posljednji ciklus započeo je 2005. godine, dok će vrlo vjerojatno završiti finalom u Riju.

Nasljednik nije mogao biti bolji. Klupu nakon OI preuzima trener San Antonio Spursa Gregg Popovich, koji se polako privikava na ozračje u reprezentaciji.

- Advertisement -

S nama je na treninzima i svim mogućim sastancima. Na kraju dana skupa odlazimo na večere i razgovaramo,” izjavio je Krzyzewski za svojeg nasljednika Popovicha te ga nakon toga i nahvalio: “Njegov utjecaj na igrače je za mene nevjerojatan. Oboje smo “vojnici”. Jedinica je za sada u mojim rukama, a on će nakon mene preuzeti zapovjedništvo nad njom. Oboje toj jedinici želimo samo najbolje.”

Popovich ne može sakriti oduševljenje preuzimanjem nacionalne vrste: “Jako je važno da na bilo koji način možete predstavljati svoju zemlju. Kao što svi znamo, Amerika je jako podijeljena u mnogim pogledima. No, ovo je idealan primjer timskog rada i zajedništva ljudi koji su usredotočeni na jedan cilj te oni suosjećaju jedan s drugim, razumiju se i vole.”

Što se tiče promjene i privikavanja na novog trenera, ne bi trebalo biti nekih velikih problema. I Krzyzewski i Popovich su ogromni profesionalci i veliki košarkaški genijalci. Na jako su dobrom glasu u košarkaškim krugovima te je većini igrača velika želja zaigrati za Coacha K-a (Duke )na sveučilišnoj razini i Popovicha (San Antonio) kada jednom dođu u NBA.

No, jedno je sigurno – Krzyzewski nije mogao ni poželjeti boljeg nasljednika!

Latest Posts

NE PROPUSTITE