Tuesday, August 9, 2022

ZADNJE OBJAVE

Gregg Popovich želi da Danny Green nastavi šutirati

Vrijedi li Danny Green 40 milijuna dolara? Dosta nedoumica u javnosti izazvala je informacija da je Green potpisao vrlo bogat ugovor, možda bi Danny bio visoko na listi precijenjenih igrača da mu ugovor nije ponudio Greg Popovich, možda i ne bi dobio takav ugovor nigdje osim u Spursima, a možda je mogao uzeti i koji milijun više na svoj šuterski pedigre.

- Advertisement -

Koja je prava vrijednost Dannyja Greena? Prvak sa Spursima iz 2014. godine i rekorder po broju ubačenih trica u finalnoj seriji s 27 ubačaja u 7 utakmica finala 2013. godine, ove sezone više podsjeća na Dannyja Greena koji je 2011. godine u lockout sezoni igrao u Union Olimpiji gdje mu je i Marin Rozić znao biti prevelika prepreka.

Green, koji je poštovanje protivnika u ligi stekao dobrim putom za tricu, ove godine šutira samo 33,4 %, dok mu je šut za tricu u 6 utakmica u ožujku mizernih i pomalo nevjerojatnih 10,7 %. Na loše izvedbe reagirao je i uvijek originalni i pomalo sarkastični Greg Popovich koji je Green poručio da nastavi šutirati jer je još uvijek na platnoj listi Spursa. Posebno lošu šutersku večer imao je 12.03. protiv Oklahoma Thundera kada je ubacio samo jednu tricu iz 9 pokušaja.

Ipak, Green ostaje nezamjenjivi dio mašinerije Spursa. Njegova sposobnost zabijanja s vanjskih pozicija ove sezone je potrebnija Spursima nego ikada. Dolaskom LaMarkusa Aldridgea i napretkom Kawhia Leonarda, Spursi se više oslanjaju na izolacijsku košarku koja zbog udvajanja i pomaganja protivničke obrane otvara prostor šutevima izvana. Upravo zbog toga Spursi čekaju Greena i nadaju se da će uskoro proraditi. Nitko sretniji od njih ako se to dogodi u playoffu gdje će Spursi pokušati detronizirati razigrane Warriorse koji kreću u obranu prošlogodišnjeg naslova.

Latest Posts

NE PROPUSTITE