Tuesday, October 4, 2022

ZADNJE OBJAVE

Tim Duncan i Manu Ginobili razmišljaju o mirovini

Nakon subotnjeg spektakla i nažalost ispadanja od Los Angeles Clippersa, igrači San Antonio Spursa odlaze na zasluženi odmor. Mnogi su se pitali da li je to bila zadnja utakmica u kojoj su vidjeli, budućeg Hall of Famera Tima Duncana i jednog od najboljih „stranaca“ u povijesti NBA lige, Manua Ginobilija.

- Advertisement -

Poslije sedme utakmice, Duncan nije htio ništa govoriti o mogućoj mirovini, te je i Ginobili također rekao da to nije tema o kojoj bi htio trenutno govoriti, da je još prerano za to. Ali je ipak izjavio: „Moglo bih se dogoditi, još uvijek ne znam. Ne želim donositi odluku nakon razočarenja poslije ovakve utakmice. Tako da ću imati puno vremena, sjesti ću s obitelji i pokušati procijeniti što se dogodilo ove sezone, kako se osjećam i da li sam spreman ponoviti to. Mislim da i Spursi moraju donijeti odluku i vidjeti što žele napraviti.“

Tim Duncan iako je napunio ove godine 39 godina i odigrao nevjerojatnih 18 sezona za Spurse, ne pokazuje baš znakove starenja, te je tijekom regularnog dijela sezone ostvarivao brojke: 13.9 poena, 9.1 skokova, 3 dodavanja, 1.9 blokada i 51 FG%. U playoffu ove sezone je bio još i bolji, te u prosjeku ostvarivao: 17.9 poena, 11.1 skokova, 3.3 dodavanja, 1.4 blokada i 59 FG% u sedam odigranih utakmica.

S druge strane godinu dana mlađi Manu Ginobili, odigrao je 13 sezona za Spurse, te je ove sezone ostvarivao nešto slabije brojke u odnosu na ostatak karijere: 10.5 poena, 3 skoka, 4.2 dodavanja, 1 ukradenu loptu i 43 FG%. Ujedno mu je i ovaj playoff bio najlošiji u karijeri: 8 poena, 3.4 skoka, 4.6 dodavanja, 0.6 ukradenih lopti i uz vrlo slabih 35 FG%.

Latest Posts

NE PROPUSTITE