Sunday, December 10, 2023

ZADNJE OBJAVE

Popularne metode plaćanja kod online kladionica

Odlučili ste se okušati sreću u sportskom klađenju i možda svojom stručnošću i prognozama i zaraditi koju kunu? Ideja nije loša, stoga vam u nastavku donosimo nekoliko važnih stvari koje morate znati kada je u pitanju provođenje transakcija kod online kladionica.

Pregledali ste ponudu na internetu i odlučili koja hrvatska kladionica  je za vas najbolji odabir i s kojom ćete zaploviti u uzbudljiv svijet online klađenja. U trenutku kada se odlučite registrirati na stranicu online kladionice, među ostalima, vrlo važna stvar je provjera svih ponuđenih opcija plaćanja, odnosno mogućnosti uplata i isplata koje odabrana kladionica nudi. U prošlom članku smo vam već dali osnovne smjernice i objasnili podržane načine plaćanja kod onine klađenja. Prije samog početka klađenja, prvo trebate provjeriti da li odabrana hrvatska kladionica podržava baš vašu odabranu metodu plaćanja. Također, važne stavke na koje morate obratiti pozornost su i minimalni iznosi depozita kao i maksimalni iznosi koje možete podići sa računa u kladionici.

Vrste transakcija kod klađenja

Naravno, najčešći, podržan način plaćanja je onaj putem kreditnih kartica ili bankovnih transakcija. U novije vrijeme, sve su popularniji i digitalni, odnosno e-novčanici kao što su Skrill, Paypal, PaysafeCard te hrvatski Aircash. Svaka kladionica, pa tako i svaka hrvatska kladionica postavlja određene limite, periode čekanja za izvršenje transakcije kao i eventualne provizije, pa na te stvari također morate obratiti pažnju. Nije na odmet ni da se upoznate sa zakonom o igrama na sreću kako bi vaša avantura u ovom uzbudljivom svijetu postala i ostala legalna.

Iako smo u prošlom članku već detaljnije govorili o ovim temama, nije na odmet ponoviti najvažnije stvari koje morate znati o financijskim pitanjima online klađenja, a koja uključuju:

  • Limite
  • Provizije i vrijeme čekanja na provedbu transakcije
  • Korištenje kreditnih kartica
  • E-novčanike
  • Bankovne transakcije
  • Bitcoin-e
  • Preporučene kladionice

Limit kod online klađenja znači najmanju moguću svotu novca koju možete uplatiti na svoj korisnički račun, kao i najveću mogu svotu novca koju si možete isplatiti sa računa u kladionici. Limiti su uglavnom vrlo slični od kladionice do kladionice, dok se rjeđe znatno razlikuju, pa je slučaj isti i kad je u pitanju bilo koja hrvatska kladionica. Za prosječnog igrača, koji u praksi nema značajnija odstupanja od svojih minimalnih uplata od primjerice, 30 do 100 kuna, odabir je lakši. Do problema može doći kada vam se posreći pa nekoliko puta za redom osvojite veći iznos. Tada se može dogoditi da vam kladionice limitiraju uplate i isplate. Stoga, budite oprezni kod odabira i odlučite se za onu kladionicu koja vas neće ograničavati svojim pravilima limitiranja.

Svaka hrvatska kladionica uzima određenu proviziju koja na depozit iznosi od 2-3%, iako je uobičajeno da se provizija na depozit ne uzima. Kod isplate sredstava sa korisničkog računa, situacija je slična. Vrijeme čekanja na provedbu transakcije također varira zavisno od metode koju koristite. Najduže ćete čekati kod bankovnih transakcija i to po nekoliko dana, dok je period čekanja najkraći, odnosno instantan korištenjem e-novčanika.

Što se tiče kreditnih katica, u prošlom članku smo već objasnili prednosti i mane korištenja istih kod uplata na korisničke račune u kladionicama ili povlačenju sredstava na kartice. Većina kladionica bez problema podržava VISA i Mastercard kreditne kartice, dok korisnici ostalih kartica moraju birati kladionice koje prihvaćaju i ostale kartice. Također, kod kartica postoji period za izvršenje transakcija i uglavnom je nepovoljniji od onoga kod korištenja e-novčanika.

Napredak tehnologije i njen utjecaj na financijski aspekt klađenja

Najnovija tehnološka dostignuća koja su aplicirana i u bankarskom svijetu, donijela su i e-novčanike, odnosno digitalne novčanike. Ova metoda kojoj popularnost raste iz dana u dan je postala i dostupna kod svih većih renomiranih kladioničarskih kuća. E-novčanici svojim korisnicima omogućavaju vrlo brze, a u većini slučajeva i instantne uplate i isplate, te su postali prvi izbor sve većeg broja igrača.

Svaka kladioničarska kuća koja drži do svoje reputacije nastoji ići u korak s modernim vremenima i tehnološkim dostignućima, pa tako i svaka hrvatska kladionica. Stoga ne čudi da bankovne transakcije, kao metoda plaćanja, polako odlaze u zaborav. Razlog tome nisu samo modernije i prihvatljivije opcije, nego i činjenica da je kod bankovnih transakcija period izvršenja najduži i iznosi čak do 5 dana.

Nova tehnološka era, nove metode, nove navike korisnika, nova očekivanja, sve je to dovelo i do pojave novog novca, onog digitalnog, poznatijeg kao bitcoin. Ovu kriptovalutu podržava sve više i više kladionica i opće mišljenje korsnika je da će oni i postati budućnost online klađenja. Kod korištenja bitcoina pak treba biti vrlo oprezan, budući mu je najveći nedostatak činjenica da mu se vrijednost drastično mijenja iz dana u dan.

Popularne metode plaćanja koje smo vam naveli su iznimno važne kod odabira najbolje kladionice za vas. Nisu sve kladionice iste, i ni u kom slučaju ne nude iste uvjete i mogućnosti. Kakvi god da su vaši vlastiti afiniteti, želje, ali i financijske mogućnosti, savjetujemo vam da se kladite samo i isključivo u provjerenim i poznatim kladionicama, posebice onima koje drže do, kako svoje vlastite reputacije, tako i do zadovoljstva svojih korisnika.

Latest Posts

NE PROPUSTITE