Tuesday, April 16, 2024

ZADNJE OBJAVE

“Zaboravljeni” igrači 90-ih

Michael Jordan i Dream Team sinonim su za 90.-e godine u košarci. Jordanovi Bullsi su obilježili povijest i desetljeće u kojima je najveći imao sjajnu konkurenciju koja zbog njega nije uspijevala nikako osvojiti NBA naslov.

Barkley, Ewing, Malone, Stockton, Kemp pa neki poput Paytona ili Drexlera koji su iskoristili izostanak Jordana ili mirovinu za osvajanje prstena bili su samo neki igrači koji su pisali povijest košarke krajem prošlog stoljeća.

U to vrijeme igrali su mnogi legendarni igrači koji su danas “pomalo zaboravljeni” naročito iz perspektive mlađih generacija, a pravim NBA fanovima košarke 90-ih oni su svakodnevica i njih se rado prisjećaju.

Derrick-Coleman

Derrick Coleman

Jedan od najtalentiranijih igrača 90-ih godina koji je osvojio čak Rookie of the year nagradu. Upamćen u našim očima kao suigrač Dražena Petrovića u Netsima. Stretch četvorka svoje ere, no nažalost ozljede su ga spriječile da postane veliki igrač.

Larry-Johnson

Larry Johnson

Odličan početak karijere u Charlotteu te je bio jedan od većih zvijezda lige. S odličnih 19 poena u prosjeku prelazi u New York gdje polako doživljava pad u igri, ali i dalje je odigrao deset solidnih sezona u ligi.

Mark-Price

Mark Price

Kada si jedan od boljih playmakera lige u eri Stocktona, Paytona i Isiaha Thomasa, to dovoljno govori o tvojoj karijeri. Price je godinama bio predvodnik jakih Cavsa koji su ostali bez značajnog playoff uspjeha, a razlog tomu bili su Thomas i Jordan. Četverostruki All-Star koji će ostati vječno podcijenjen i koji je karijeru završio u klubu 50/40/90.

Cliff-Robinson

Cliff Robinson

Poznat po nadimku Uncle Cliff. Vrlo solidan igrač koji je tijekom karijere bilježio dvocifrene brojke, a igrao je do 40. godine, odnosno do 2004. godine. Jako dobar obrambeni igrač sa 16 poena u prosjeku u dresu Portlanda i Phoenixa. Upisao jedan All-Star nastup.

Brad-Daugherty

Brad Daugherty

U kombinaciji s Priceom činio jaki tandem Cavsa. Godinama bio jedan od boljih centara lige te je bio na putu da bude jedan od većih, no ozljede su ga spriječile u tome.

Ozljeda leđa uzrokovala je prijevremenu mirovinu 1994. godine u dobi od 28 godina.

Detlef-Schrempf

Detlef Schrempf

Prelaskom u Seattle prometnuo se u kvalitetnog 3&D igrača i treću opciju iza Paytona i Kempa. Sudjelovao je u jednoj od boljih regularnih sezona Sonicsa gdje su na kraju dogurali do finala i pošteno namučili Bullse.

Terrell-Brandon

Terrell Brandon

Još jedan primjer karijere koja je uništena ozljedama. Došao čak i do All-Star nastupa, bio suigrač Kevina Garnetta u Minnesoti, ali nažalost ozljede uzrokovale mirovinu u 31. godini.

Eddie-Jones

Eddie Jones

Jako kvalitetan 3&D igrač koji je dolaskom Kobea Bryanta u razmjeni završio u Hornetsima. Godinama predvodio ligu po ukradenim loptama te je bio All-Star igrač. Solidnu karijeru nastavio jednako uspješno u Miamiju.

Vin-Baker

Vin Baker

Zvijezda Milwaukeeja 90-ih. Godinama bilježio All-Star brojke, no lockout u sezoni 1998./1999. uzrokovao osobni pad. Prvo se udebljao te je imao probleme sa zakonom i alkoholom što je uzrokovalo i pad brojki.

Mitch-Richmond

Mitch Richmond

Jedna od scoring “mašina” iz 90-ih. Nažalost, najbolje godine proveo u vrlo lošim Kingsima, a niz godina bilježio prosjeke od 22 do 25 poena po utakmici.

Srećom, karijeru zaključio kao vođa klupe Lakersa s kojima je osvojio jedan NBA naslov.

Latest Posts

NE PROPUSTITE