Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Tko su najveći dobitnici, a tko gubitnici tradea Jamesa Hardena

Konačno se i to dogodilo, James Harden otišao je iz Houstona i stao na kraj svim pričama koje već duži vremenski period okružuju njega i njegov, sada bivši klub. Harden će se pridružiti svom bivšem suigraču iz Oklahome, Kevinu Durantu u razmjeni koju su gotovo svi okarakterizirali senzacionalnom. U njoj su sudjelovale čak četiri ekipe, a kada je tako, najčešće će neke ekipe i pojedinci pobjednici, dok će netko ostati gubitnik. Pokušat ćemo zaključiti tko je u ovoj razmjeni najviše profitirao, a tko se nije previše usrećio.

Pobjednici

Obratimo prvo pozornost na sve one koji mogu reći kako su profitirali od ovog velikog tradea. Naravno, prvi u tom redu je sam James Harden koji je konačno dobio ono što je htio. Otišao je iz Houstona i igrat će za ekipu koja je sada jako ozbiljan kandidat za osvojiti prvenstvo, a to je ono što je Harden i htio. Samim time na dobitku su i Brooklyn Netsi koji u svojoj prvoj petorci imaju čak tri igrača iz kategorije top 15 najboljih igrača lige. Njihov će napad izgledati uistinu zastrašujuće s Durantom, Irvingom i novopridošlim Hardenom, a ako ovaj trojac bude služilo zdravlje, teško je predvidjeti koja je granica ovoj ekipi. Vrlo vjerojatno će utakmice Brooklyna često biti tipovi dana mnogima jednom kada se ovaj trojac uigra. Možemo reći da su i Cleveland Cavaliersi prošli poprilično dobro jer su u svoje redove doveli Jarretta Allena i Taureana Princea. Allen sve brže napreduje te je prošle sezone bilježio 11.2 poena i 10.4 skokova po utakmici, a na to je dodao i 1.6 blokova u prosjeku. Budući da ovaj centar ima samo 22 godine, Cleveland koji već sada ima iznenađujuće dobar skor u ovoj sezoni, može nastaviti graditi novu mladu ekipu koja će imati Allena, Sextona, Garlanda, Okoroa i druge. Caris LeVert je također profitirao od ovog tradea kada je riječ o njegovom individualnom razvoju jer je u Brooklynu dolaskom Duranta i Irvinga važnost njegove uloge znatno opala. Međutim, u Indiani će ponovno biti važan igrač i sasvim sigurno bilježiti odlične brojke. Ubrojat ćemo i Houston Rocketse u kategoriju pobjednika budući da su se riješili nezadovoljne zvijezde, a u zamjenu za njega su dobili sjajnog Victora Oladipa koji bi se trebao vrlo dobro slagati s Wallom, Woodom i Cousinsom. Uz to, u smjeru Houstona je otišao velik broj pickova i čini se da je sjajna budućnost pred ovom franšizom.

Gubitnici

Nije nikakva tajna da su Philadelphia 76ersi dugo željeli dovesti nezadovoljnog Hardena u svoje redove, a prilikom tog tradea zasigurno bi iz kluba otišao Ben Simmons. Unatoč sjajnom startu u sezonu, uz to što nisu dobili Hardena, atmosfera u svlačionici mogla bi biti narušena sada kada zvijezda poput Simmonsa zna da je klub bio spreman na njegov trade. Među ekipama koje bi mogle biti na gubitku zbog ovog tradea vrijedi spomenuti Milwaukee Buckse čiji je pokušaj tradea za Bogdana Bogdanovića propao, a sada je jedan od njihovih glavnih konkurenata u svoju ekipu dodao igrača MVP kalibra. Taurean Prince je donekle još i imao značajniju ulogu u ekipi Brooklyna, ali sada, nakon što će se morati pridružiti Clevelandu, njegova će uloga biti znatno manja. Uz to, Cleveland ne bi trebao biti gotovo nikakva prijetnja jačim ekipama u borbi za NBA naslov tako da će ovaj igrač biti na dvostrukom gubitku.

Zaključak

Uvijek je uzbudljivo kada imamo ovakve velike razmjene igrača, a iako se dugo nagađalo o Hardenovom odlasku u Brooklyn, svejedno smo ostali iznenađeni i šokirani. Preostaje nam samo vidjeti kako će se sve kockice posložiti i u kojem će smjeru teći ova sezona. Tko zna, možda vidimo još ovakvih tradeova do kraja sezone.

Latest Posts

NE PROPUSTITE